Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Actualizare: 2 noiembrie 2018: Au inceput lucrarile pentru pregatirea fundatiei care vor continua in functie de evolutia conditiilor meteorologice. Foto click aici:

Actualizare: 24-nov-2018: A inceput Campania de strangere de fonduri si ajutor umanitar in urma incendiului devastator din Caldararu - Cernica. Click aici.

Actualizare:  22-nov-2018:  In urma tragicului eveniment care a avut loc acum cateva zile in Caldararu dorim sa va informam ca astazi are loc inmormantarea victimelor acestui incendiu cumplit. Funerariile au loc la Biserica Caldararu. Dumnezeu sa le odihneasca in pace.

Primaria Cernica deja a luat primele masuri de ajutor a familiei afectate de acest eveniment nefericit si care a afectat pe toti membrii comunitatii satului Caldararu si comunei Cernica. La acest moment membrii acestei familii sunt cazati in doua din cladirile scolii din Caldararu, necesitatile de subzistenta minimale fiind solutionate pentru moment.

Ruinele casei distruse deja au fost eliberate de pe terenul respectiv, Primaria Cernica initiind si procedurile necesare pentru a aloca fondurile de ajutoare de urgenta in vederea reconstruirii precum si pentru elaborararea documentatiilor de proiectare necesare.

In zilele urmatoare Portalul Vox Cernica, impreuna cu Primaria Cernica va declansa o campanie de strangere de fonduri pentru a ajuta la reconstruirea casei distruse si asigurarea mijloacelor necesare de subzistenta ale acestei familii.

Pentru fondurile banesti va fi deschis un cont care va fi comunicat in curand celor care doresc sa contribuie. De asemenea pentru bunurile materiale care vor fi donate se va comunica locul unde acestea vor putea fi depozitate. La acest moment, va putem spune ca, deocamdata locul de depozitarea poate fi scoala din Caldararu, dar vom reveni cu detalii dupa clarificarea unor aspecte logistice.

Va putem spune ca sunt foarte multi oameni doritori sa ajute sau sa contribuie in vreun fel si de aceea colectarea acestor ajutoare trebuie sa se desfasoare intr-un mod organizat.

Logistica necesara va fi asigurata de Primaria Cernica iar noi vom incerca sa facem cunoscut acest caz social la cat mai multe persoane care doresc si pot sa ajute. De asemenea speram ca acest mesaj sa fie distribuit de cat mai multi dintre Dvs. la momentul declansarii campaniei de strangere de fonduri/alte ajutoare.

A sosit timpul sa aratam ca suntem cu adevarat o comunitate.

 

Stire initiala: 20 noiembrie 2018: O tragedie a avut loc Caldararu. Un incendiu devastator a avut loc in acest sat. Si-au pierdut viata o femeie in varsta de 41 de ani si o fetita de 2 ani. 

O casa a ars in totalitate, tavanul locuintei prabusindu-se din cauza flacarilor. Doi copii cu vârste de 3 luni și 11 ani au fost transportați la spitalul Grigore Alexandrescu, cu arsuri minore.

Mai multe detalii le puteti afla din stirrile relatate in presa centrala din link-urile de mai jos.

 

https://infocaras.ro/stiri/2018/11/19/incendiu-devastator-in-cernica-o-casa-in-care-traiau-11-oameni-a-ars-din-temelii/

http://romania.shafaqna.com/RO/AL/1906610

https://www.realitatea.net/un-mort-si-mai-multi-raniti-intr-un-incendiu-la-cernica_2170857.html#comentarii

http://www.fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=1395321&title=update-pompierii-au-mai-gasit-un-copil-decedat-in-incendiul-de-la-cernica

https://stirimondene.fanatik.ro/incendiu-de-proportii-in-comuna-cernica-o-persoana-a-murit-iar-doi-copii-au-fost-transportati-de-urgenta-la-spital-18285731

 

 

 

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV