Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Actualizare - stire in curs de actualizare

 

Primaria Cernica, împreună cu Asociația Vox Cernica (asociatia.voxcernica.ro), va invită la lansarea oficială a cărții  "Comuna Cernica - File de istorie - Ediția I" .

Evenimentul va avea loc in data de 18-iunie-2024, orele 14, in sala de evenimente a Primăriei Cernica, 

Aceasta lucrare, in prima ediție, reprezintă  o prima sinteză, modernă, a ceea ce se cunoaște, până acum, din punct de vedere istoric, despre comuna Cernica si a fost realizată de către mai mulți membri si colaboratori ai asociației si portalului cu același nume voxcernica.ro, începând cu anul 2018, la inițiativa Primăriei Cernica, prin primar Gelu Apostol si coordonata din punct de vedere tehnic de către Cristian Manea, director Club Sportiv Cernica.

Cu aceasta ocazie va reamintim că, in cadrul Portalului Vox Cernica, la rubrica "istorie Locala" veți putea regăsi o întreagă pleiadă de articole si monografii / lucrări istorice, realizate de-a lungul timpului de mai mulți dintre învățătorii si preoții satelor din comuna Cernica, si nu numai. 

Aceasta lucrare, printre altele, pune in valoare lucrările acestor predecesori si veți putea descoperi fragmente si noi detalii despre istoria comunei Cernica, a satelor sale, a școlilor si bisericilor acestora, organizarea teritorial-administrativa, a tradițiilor, obiceiurilor, mediului natural si a vieții locuitorilor acestei comune.

Va asteptăm!

Istoria și tradițiile ne sunt trecut, prezent și viitor…
Eveniment - Lansare de carte
📖CERNICA – FILE DE ISTORIE

18 Iunie 2024 va fi o dată importantă pentru comunitatea Cernica.

La orele 14.00, în Sala de evenimente a Primăriei Cernica, va fi lansat în mod oficial volumul de carte “CERNICA – File de Istorie”.

După o perioadă lungă de muncă asiduă pentru culegerea informațiilor și așternerea acestora pe hârtie, opera celor șase autori prinde viață și, mai mult decât atât, va fi pusă în lumina reflectoarelor într-un cadru elegant, așa cum se cuvine.

🖊Autori

Vasile Bolboja | Sterea Cristea | Nicolae Ciotoran | Lilian Iordache | Ilie Stelian | Cristian Peter

 

📜Monografia “Cernica – File de istorie” este un studiu științific de mare complexitate, o lucrare care cuprinde date și cifre din toate sferele vieții spirituale, sociale, economice, culturale și chiar sportive ale comunității noastre.

📚Pentru a vă stârni curiozitatea, prezentăm mai jos capitolele ce clădesc această lucrare cu totul și cu totul deosebită:

Cuvânt înainte
Capitolul 1 – Prezentare generală
Capitolul 2 – Scurtă prezentare a satelor componente
Capitolul 3 – Istoria școlilor din comuna Cernica
Capitolul 4 – Istoria mănăstirilor din comuna Cernica
Capitolul 5 – Bisericile din comuna Cernica
Capitolul 6 - Tradiții, cultură, sport
Capitolul 7 – Comuna Cernica – Istorie contemporană
Capitolul 8 – Personalitățile comunei noastre
Capitolul 9 – Scurtă cronologie a principalelor evenimente
Epilog


📙Mongrafia “Cernica – File de istorie” este un proiect susținut și realizat de Primăria Cernica, sub îndrumarea primarului Gelu Apostol și coordonat de Cristian Manea.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV