Astazi 29 Noiembrie 2019, a fost finalizata reconstructia monumentului eroilor de la Balaceanca si Posta. In data de 13-Ianuarie-2010 acest monument fusese vandalizat si distrus de persoane (inca necunoscute, cel putin de noi si din ceea ce stim pana acum), scopul fiind vanzarea statuetei de bronz, la "fiare" vechi. Din fericire, la aproximativ doua saptamani dupa acest eveniment, vulturul fusese deja recuperat din localitatea Sintesti, dar cu unele deteriorari care au necesitat reparatii speciale.

monumentul eroilor vulturul de la Balaceancamonumentul eroilor balaceancaO parte din soclul de marmura, pe care era inscriptionat numele unor eroi din Balaceanca-Posta, a fost distrusa definitiv, iar numele acestora inca nu au putut fi regasite (cu toate eforturile pe care membrii portalului Vox Cernica le-au depus la autoritatile/arhivele relevante).

Dupa aproape 10 ani, cu doua zile inainte de Ziua Nationala de 1 decembrie, reconstructia acestui monument a fost in sfarsit finalizata, cu ajutorul Primariei Cernica. Locatia acestui monument a fost schimbata, din intersectia principala (in conditiile in care in aceasta intersectie se va construi un sens giratoriu modern) , monumentul fiind acum amplasat langa Caminul Cultural al satului Balaceanca.    

Cel mai probabil inaugurarea oficiala a acestui monument va avea loc duminica, 1-Decembrie-2019.

Pentru mai multe fotografii si detalii cu privire la odiseea completa a vulturului de la Balaceanca, de la momentul distrugerii lui si pana astazi, va invitam sa accesati albumul si articolele de mai jos:

Monumentul eroilor din Balaceanca a fost distrus.

Vulturul eroilor din Balaceanca s-a intors acasa. Cu aripile frante.

Odiseea vulturului continua.Pana cand ?

Cate parale mai face un erou de razboi de la Balaceanca, Cernica ?!

Monumente istorice. Comuna Cernica

Reconstructie monumentul eroilor de la Balaceanca

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV