Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Intreruperile de alimentare cu energie electrica pentru consumul casnic al locuitorilor comunei Cernica si al judetului Ilfov este o... eterna poveste. Din pacate s-au perpetuat, s-au cronicizat, ba se pare ca se produc dupa un "plan" bine stabilit de un "creier" neocapitalist sincronizat la durerile economiei de consum.

Sa ne explicam. Distributia energiei electrice in sudul tarii s-a privatizat. S-a plecat de la istoricul IREB, s-a trecut prin multe filiere si s-a ajuns la un titlu pompos S.C. ENEL MUNTENIA SUD S.A. "Aceiasi Marie, cu alta palarie". Intreuperile de alimentare cu curent electric contiuna: pe furtuna, pe ploaie, pe ger, pe soare bland sau arzator, dimineata, pe inserat, cand apar zoriorii de ziua... Vrea gospodina sa spele la Alba Lux rufele familiei, tanc intreruperea de curent, vrei sa lucrezi la calculator tanc intreruperea, ai un oaspete si vrei sa asculti putina muzica sau il bate gandul sa-l apuce inserarea pe meleguri cernicase... ati ghicit!, il paste o pana de curent chiar daca pe cer poate admira stelele.. Altii au patit-o si mai rau: s-au trezit fara... lumina la nunta sau botez. Care este cauza sau ratiunea acestor intreruperi? Parca sunt programate, parca o mana diabolica anti-ilfoveana  actioneaza heblul de decuplare in dusmanie, in dispret, in razbunare fata de bietii nostri locuitori. Efectele sunt dezastruoase: televizoare stricate, calculatoare trecute la inutilizabile, frigidere cu motoarele arse, DVD-uri sau CD-uri aruncate la gunoi. Noi stim ca este criza mondiala de supraproductie si ca trebuie facut orice pentru relansarea consumului. Sa intelegem ca furnizorii de energie electrica merg "mana in mana" cu producatorii si distribuitorii de articole de uz casnic si electronice si experimenteaza pe comuna noastra distrugerea lor prin socuri de curent electric urmata de cumpararea altora noi? Ca doar noi, in conceptia lor, suntem niste "tarani bogati". Intrebam si ne intrebam ce face Primaria comunei Cernica in acest sens?  Ca doar este organul de putere locala abilitat, indreptatit sa-si apere locuitorii de asemenea "intemperii". Care pana la urma sunt, aceasta este parerea noastra, umane.  Ca doar nu s-a intrat intr-o criza de furnizare de curent electric, taman pe melegurile noastre. Desigur ca este vorba si de ceva investitii, ca doar de aceea se privatizeaza in Romania obiectivele economice ale fostului stat socialist.. Dar eceasta este o poveste lunga.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV