Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

ziua curateniei nationale - cernica-24 septembrie 2011

Foto: click aici. In cadrul programului "Let's do it Romania ", "Ziua curateniei nationale"din data de 24 septembrie 2011, a fost sustinuta si la nivel "local" in Comuna Cernica, de cateva zeci de voluntari. Foarte multi dintre acesti voluntari au venit din partea companiei "METRO Cash & Carry România" si de asemenea cealalata parte a voluntarilor a fost reprezentata de copii din scolile generale ale comunei Cernica. Au fost stransi sute de saci din

gunoaiele imprastiate pe marginea drumurilor principale si de asemenea de pe terenul "nimanui", vizavi de stadionul din Cernica. Acolo am avut placerea sa discut cu voluntarii de la Metro si care isi faceau treaba cu un entuziasm deosebit. Nu pentru ca vedeau ca sunt fotografiati ci pentru ca intelegeau cu adevarat ce inseamna sa participi la o astfel de actiune. Printre ei chiar si o locuitoare din comuna Cernica, angajata a Metro. Pe de alta parte, dintre copii voluntari pe care am incercat sa-i fotografiez, unii fugeau de aparat, dar din cu totul alte motive la care m-as fi asteptat. Spuneau ca le e rusine sa-i vada cineva strangand gunoaiele de pe strada. Am ramas uimit de aceasta motivatie. Nu stiu daca de aici ar trebui sa trag concluzia ca voluntariatul copiilor din scoliile noastre, de fapt nu prea este voluntar, dar din pacate, probabil, invatatorii si profesorii lor probabil nu au reusit sa le explice ca ar trebui sa fie mandrii ca participa la astfel de actiuni si ca rusinoase sunt doar motivele pentru care a trebuit "inventata" o astfel de zi si consacrata curateniei si ca, altcineva trebuie sa vina si sa ne faca curat in ograda noastra. Oricum, cel putin in privinta imprejurimilor naturale ale comunei Cernica, asemenea actiuni ar trebui sa aiba loc lunar, astfel incat sa nu mai existe gunoaie. Inca mai sunt zeci de tone de gunoaie care nu au putut fi ridicate in aceasta singura zi, si care asteapta, probabil, alti voluntari, ca sa fie bagate in seama. Exemple ar fi digul si malul vestic al lacului Cernica precum si padurea Caldararu si site-ul areheologic de langa aceasta padure unde pescarii si turisti amatori fac ravagii dupa cum puteti vedea in albumele foto. Let’s do it, Romania! este cea mai mare mişcare de voluntariat din România, care face parte din programul internaţional „Let’s do it, World!”, iniţiat în 2008, în Estonia. La ediţia din 2010, au participat peste 200.000 de voluntari din România, s-au strâns peste 550.000 de saci de deşeuri, cu implicarea a peste 350 de companii, a peste 255 de ONG-uri şi a 294 de parteneri logistici (pentru salubrizare, depozitarea şi valorificarea deşeurilor colectate).

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV