Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pentru cei care nu știau, o rubrică de sesizări și sugestii este disponibilă pentru cei care doresc să atragă atentia opiniei publice, asupra vreunei probleme cu care se confrunta in viata de zi cu zi, ca și locuitori ai Comunei Cernica. Sesizarile sau sugestiile pot fi trimise pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe mesageria paginii de Facebook a Portalului Vox Cernica

1-feb- 2024

Autor : ASF

Buna ziua, de câteva luni pe străduța Cuza Vodă din Cernica s-a achiziționat o casa care e nelocuita dar care are in curte 2 căței si bonus o gaura in gard prin care in fiecare zi , in special seara aceste animăluțe, latră constant la porțile altor vecini, care au câini sau la cei care mai circula pe străduță. Câinii teoretic ar trebui sa păzească curtea și casa , dar sunt si pe stradă mai ales noaptea. Lătratul asta constant si deranjant, faptul ca agita câinii din alte curții nu deranjează pe nimeni ? Ce putem face ? Noapte de noapte latră pe uliță cum ii spune lumea si nimeni nu zice nimic. Cățeii aia ar trebui sa stea in curte si atât. Nu mai pun întrebări daca sunt vaccinați, sterilizați, etc.

Răspuns:

Curtea de Casație a fost cea care a identificat prima dată principiul "tulburărilor anormale de cartier" într-o hotărâre pronunțată în 1986: „Nimeni nu trebuie să provoace altora tulburări anormale de cartier” (Cass. a 3-a civ., 19 noiembrie 1986, nr.84-16.379 ).

Perturbarea anormală a cartierului, depășește inconvenientele cauzate de proximitate, în special cele legate de animalele de companie. In cartier pot fi provocate si neplăceri normale, care nu sunt inacceptabile. De exemplu, un câine care latră din când în când în timpul zilei este o pacoste normală. Un câine care latră în fiecare noapte este o pacoste anormală. La fel ca și câinele care strică un pat de flori în fiecare zi.

Mai multe detalii si indrumari utile, le puteti găsi accesand articolul de mai jos:

Câinele vecinului îmi provoacă pagube în grădina, ce ar trebui să fac?

 

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos