- Scris de Lilian Iordache Lilian Iordache
- Categorie: Stiri recente Stiri recente
- Creat: 09 Ianuarie 2025 09 Ianuarie 2025
- Accesări: 88 88
Actualizare 19-01-2025 - VIDEO DRONA - Autostrada Bucureștiului A0: UMB a realizat 30% din lucrări pe lotul 4 Nord, pe care l-ar putea finaliza în toamnă – șeful CNAIR
Mobilizare foarte bună pe șantierul lotului 4 (Pantelimon - Glina) al A0 Nord (4,47 km), anunță vineri Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Constructorul român a avansat cu lucrările la podul în lungime de 1.300 m care traversează lacul Cernica, iar pe întregul șantier a ajuns la un stadiu fizic de 30%.
Construit într-o arie protejată, podul peste lacul Cernica este cea mai dificilă structură din cadrul proiectului.
În momentul de față, în zona lacului se execută forajele care trebuie finalizate până la sfârșitul lunii martie 2025 conform Acordului de Mediu.
Pe A0 Nord de la DN1 până la A2 în 2025?
„Dacă antreprenorul își va menține mobilizarea actuală, este posibil ca în această toamnă să putem circula pe întregul lot, deși termenul contractual de deschidere este primăvara anului 2026”.
Lotul 4 al A0 Nord va face legătura cu Autostrada București – Constanța (A2) printr-un nod rutier.
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis în octombrie anul trecut că speră ca anul acesta să se deschidă integral lotul 3 și lotul 4 din A0 Nord, astfel încât să se poată circula pe Autostrada Bucureștiului de la DN1 până la A2, pe partea de nord.
Sursa: Economica.net
Stire initiala: 9-01-2025
Lotul 4 Nord de pe Autostrada Bucureștiului A0 este cel mai scurt dintre loturile din zona de Nord: are o lungime de doar 4,47 km, însă lucrările sunt dificil de realizat. Viaductul prin care autostrada va traversa lacul Cernica este cea mai grea și spectaculoasă parte a șantierului. De lucrări se ocupă firma românească UMB, deținută de afaceristul Dorinel Umbrărescu.
Autostrada Bucureștiului A0, Lotul 4 Nord, la început de an, imagini surprinse din dronă
Vremea a fost prietenoasă, iar Alberto Costea de la Infrastructură România a decis să iasă la o plimbare și să lanseze drona, astfel încât să filmeze imagini de pe șantierul Lotului 4 Nord al A0, cel dintre Cernica și Autostrada A2.
Imaginile au fost încărcate la data de 6 ianuarie 2025 pe contul de YouTube „Infrastructura Romania”. Cum arată Lotul 4 Nord acum, acolo unde lucrează compania UMB:
În prezent, pe A0, zona de Nord, se lucrează la trei loturi, iar cel mai scurt este Lotul 4, cu o lungime de 4,47 km. Nu are noduri rutiere la capete, dar aici vor fi construite trei poduri, dintre care un viaduct cu o lungime de 1,3 km peste lacul Cernica.
Constructorul UMB lucrează la un pasaj prin care autostrada va supratraversa calea ferată CF 801 și un alt pasaj prin care DJ301 va supratraversa Autostrada Bucureștiului A0.
Pentru viaductul de 1,3 km, UMB a primit întreaga autorizație de construire în primăvara anului 2024.
Șantierul de la viaductul peste lacul Cernica avansează, iar șantierul Lotului 4 Nord a început să prindă contur de la începutul lunii decembrie.
Lotul 4 Nord al A0 – Autostrada Bucureștiului va face legătura cu Autostrada Soarelui A2 printr-un nod rutier. Potrivit contractului, termenul de finalizare este primăvara anului 2026, dar dacă lucrările continuă în ritmul actual, lotul ar putea fi gata mai devreme, în toamna acestui an, anunța șeful CNAIR, Cristian Pistol, în noiembrie 2024:
Însă, dacă se va menține ritmul actual de lucru, antreprenorul poate finaliza lucrările pe acest lot în toamna anului viitor (2025), a spus Pistol într-o postare pe Facebook.
Articol preluat de pe B365.ro
- Scris de Lilian Iordache Lilian Iordache
- Categorie: Stiri recente Stiri recente
- Creat: 18 Decembrie 2024 18 Decembrie 2024
- Accesări: 87 87
VIDEO DRONA
Viaductul de la Cernica face parte din Lotul 4 al A0 Nord care ar fi trebuit finalizat în octombrie 2024. Lucrările au fost întârziate de autoritățile de mediu care nu au elaborat la timp un studiu privind impactul șantierului asupra lacului Cernica și zonei adiacente care face parte din aria naturală protejată Natura 2000. O serie de imagini aeriene surprinse recent arată că lucrările sunt în toi, iar pe amplasamentul viitorului viaduct a fost construit un dig provizoriu care are funcția de drum tehnologic.
În lungime de 4,7 kilometri, segmentul de autostradă aferent lotului 4 al A0 Nord trebuie să traverseze, printr-un viaduct de 1,3 kilometri, lacul Cernica, prin dreptul a ceea ce a mai rămas, în urma dezvoltării imobiliare, din Pădurea Căldăraru.
În februarie 2023, Buletin de București dezvăluia că la aproape trei ani de la semnarea contractului utilajele nu pot pătrunde în zonă din cauză că perimetrul este din punct de vedere legal arie naturală protejată Natura 2000. Astfel, șantierul a fost condiționat de obligația realizării unui așa-numit Studiu de Evaluare Adecvată.
Documentul este, de fapt, un studiu de mediu desfășurat pe perioada unui an calendaristic care sa acopere cele patru anotimpuri din zona afectată. Teoretic, în tot acest timp, ar trebui monitorizată cu atenție evoluția biodiversității locale.
Astfel, în urma cercetării, s-ar fi stabilit măsuri pentru un impact minim asupra speciilor protejate din zonă după începerea lucrărilor și traficul rutier generat ulterior.
Viaductul de la Cernica şi „fauna portocalie”
O serie de imagini aeriene surprinse la jumătatea lunii decembrie arată că lucrările sunt în toi. Traiectul viitorului viaduct a fost deja transformat în dig de pământ care servește drept drum tehnologic pentru autoutilitarele consorțiului controlat de Dorinel Umbrărescu. Mai mult, pe malurile opuse se forează pentru viitorii piloni, iar în imediata vecinătate sunt depozitate „piese” precum grinzi, predale sau segmente de tablier metalic ce vor face parte din viitorul viaduct.
- Pasaj peste calea ferată București Sud – Oltenița (km 51+077), în lungime de 504 m;
- Pod pe autostradă peste Lacul Cernica și drum de exploatare, în o lungime de 1274 m.
Termenul de finalizare prevăzut la această oră este primăvara anului 2026, însă autoritățile estimează că lucrările ar putea fi finalizate mai devreme. Potrivit datelor de la CNAIR, stadiul fizic al lucrărilor este de 26%.
Lotul 4 din secțiunea Nord a Autostrăzii București ar trebui să preia traficul rutier de pe cel mai aglomerat segment din DNCB. Rămasă la o bandă pe sens, bucata de 4 kilometri, dintre DN3 Pantelimon și Autostrada Soarelui din Centura Capitalei, înregistrează la orele de vârf o viteză medie de deplasare de aproximativ opt kilometri la oră.
Tot pe această bucată de drum este asigurat traficul rutier de marfă între A3 București Ploiești, E 85 și Autostrada București-Constanța.
Articol preluat din Buletin de Bucuresti
- Scris de Lilian Iordache Lilian Iordache
- Categorie: Stiri recente Stiri recente
- Creat: 26 Septembrie 2024 26 Septembrie 2024
- Accesări: 305 305
Actualizare 22-oct-2024
Va prezentam noi imagini video cu lucrarile la tronsonul autostrazii A0 (care leaga nodul rutier de la Caldararu / Manolache - Cernica de pe A2 si DN3 - soseaua Bucuresti-Branesti), inclusiv cu lucrarile la pasajul peste calea ferata Bucuresti-Oltenita si cele din padurea Caldararu.
Cu ocazia sapaturilor au fost descoperite noi vestigii arheologice (inclusiv vase si monede), pe langa cele descoperite deja pe teritoriul comunei Cernica. Este posibil ca, din cauza acestor descoperiri si a descarcarilor arheologice necesare, lucrarile sa intarzie intre 1 si 3 luni.
Stire initiala - 26-sep-2024
Va prezentam imagini ale tronsonului autostrazii A0 care leaga nodul rutier de la Caldararu / Manolache - Cernica de pe A2 si DN3 (soseaua Bucuresti-Branesti).
Acest tronson de 4,47 km cu un cost estimat de 62.4 mil EUR,
-va supratraversa cu un pasaj calea ferata Bucuresti-Oltenita, pe langa fostul Fort 9 (actualmente poligon de tragere) - intre Catelu si Caldararu,
-va trece prin padurea Caldararu (intre fosta "la explozie" si drumul care duce la "Iaason"),
-va traversa lacul Cernica prin constructia unui viaduct de 1.3 km (amplasat intre fostul strand Cernica si fosta tabara de copii Cernica din padurea Caldararu)
-va trece prin padurea Caldararu la capatul de est al tirolienei si la marginea actualului parc de tip aventura
-va subtraversa soseaua Cernica (DJ301) si va continua pana la DN3 care uneste Bucurestiul de Branesti.
Temenul de finalizare preconizat este de 18 luni / trimestrul 4 in anul 2025. Stadiul actual de executie (septembrie 2024): 18%.
Setati mai jos rezolutia dorita pentru video:
@irinel.scriosteanu 𝗔𝘂 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗮𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗷𝗮𝘁𝗮 𝗮 𝗰𝗲𝗹𝗲𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝗱𝗶𝗳𝗶𝗰𝗶𝗹𝗲 𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗔𝟬 - 𝗽𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗮𝗰𝘂𝗹 𝗖𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗮 Am fost pe șantierul 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟰 al 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 #𝗔𝟬 𝗡𝗼𝗿𝗱, pentru a verifica progresul lucrărilor pe acest lot, care, deși este cel mai mic ca lungime (4,47 km), este cel mai dificil, din cauza supratraversării cu un pod în lungime de 1,3 km a Lacului Cernica (arie protejată). Stadiul lucrărilor este următorul: ✅️ au început lucrările la ultima structură neatacată și, totodată, cea mai complexă și dificilă de pe întregul inel A0 - podul peste lacul Cernica, in conformitate cu Acordul de Mediu care a impus începerea lucrărilor după data de 1 Noiembrie: ● se realizează platforma de pământ în lac ● se armează și cofrează riglele pilelor P1 și P2 ● se aprovizionează cu carcasele de armătură necesare piloților ✅️ se execută lucrări de umpluturi cu pământ pe traseul autostrăzii; ✅️ continuă lucrările la pasajului peste calea ferată București Sud - Oltenița: ● se execută lucrări de umpluturi cu balast în zona culeei C2 ● se execută lucrări de forare, armare și betonare piloți ● se montează eșafodajele de susținere a riglelor pilelor ● se armează, cofrează și betonează riglele pilelor ● se armează, cofrează și betonează cuzineții + antiseismici ✅️ se execută lucrări de asfaltare a variantei provizorie pentru relocarea DJ301 iar zilele următoare treficul va fi relocat pe aceata; ✅️ se instalează 2 utilaje de forat pentru execuția piloților aferenți pasajului peste DJ301; ✅️ se execută lucrări de relocare a rețelelor de telecomunicații și conducte gaze în zona Pantelimon; 👥️ antreprenorul avea mobilizate în șantier 241 persoane și 87 utilaje. Antreprenorul va construi pe cca jumătate din lungimea acestui lot 2 structuri cu o complexitate ridicată, printre care: 🌁 Pasaj peste calea ferată București Sud - Oltenița (km 51+077), în lungime de 504 m; 🌁 Pod pe autostradă peste Lacul Cernica și drum de exploatare, în o lungime de 1274 m. ℹ️ Lotul 4 Nord este cel care face joncțiunea cu Autostrada București - Constanța #A2 prin nodul rutier de la A0 x A2, iar termenul de finalizare contractual este primăvara anului 2026. Având în vedere capacitatea de mobilizare a antreprenorului, consider că acest lot ar putea fi finalizat chiar la sfârșitul anului viitor. 🇷🇴 𝗛𝗮𝗶, 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, 𝗵𝗮𝗶 𝗰𝗮 𝘀𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲! 🇷🇴 _____________________________________ #A0 #AutostradaBucurestiului #A0Nord #Nord #Pantelimon #Cernica #A2 #DN3 #infrastructura #rutier #infrastructurarutiera #infrastructuraIlfov #Ilfov #Bucuresti #BucurestiIlfov #HaiRomaniaHaiCaSePoate #irinelscriosteanu #scriosteanu #scriosteanutransporturi #highway #highwayromania #highwayofromania #highwaysofromania #autostraziromania #construiminfrastructura #construimdrumuri #podpestelacCernica #laccernica #A0NL4 #Lot4NordA0 ♬ sunet original - Irinel Scrioșteanu
Harta interactiva - Autostrada A0 - Cernica
- Scris de Administrator Administrator
- Categorie: Stiri recente Stiri recente
- Creat: 01 August 2024 01 August 2024
- Accesări: 601 601
Ieri 31-iulie-2024, a fost deschisă circulaţia pe ultimii 10 kilometri ai lotului 1 din sectorul de sud al Autostrăzii de Centură - A0, a Capitalei. Mai jos puteti urmari imagini video drona, cu satele Caldararu (si nodul rutier care uneste Autostrada Soarelui cu A0), Balaceanca, Manolache si raul Dambovita.
Prin darea in folosinta a acestui lot de autostrada, este asigurată conexiunea si circulația (pe autostrada), pe o lungime de 236 Km între DN6 (București - Alexandria) și Constanța pe Autostrada Soarelui si de asemenea se asigura concexiunea cu DN 5 Bucureşti - Giurgiu şi DN 4 Bucureşti-Olteniţa.
Live A0A fost deschisă circulația pe ultimii 10 Km ai Lotului 1 al A0 Sud! Astfel, în plin sezon estival, două treimi din secțiunea sudică a A0 are asigurată conexiunea cu Autostrada Soarelui (A2). De astăzi, circulația între intersecția cu DN6 (București- Alexandria) și Constanța se va desfășura doar pe autostradă, pe o lungime de 236 de km. În același timp, cei 33,23 de km ai A0 Sud vor mai asigura conexiuni cu DN5 (București- Giurgiu) și cu DN4 (București- Oltenița).
Posted by Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere on Wednesday, July 31, 2024
𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐚̆ - 𝐒-𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐞 𝐀𝟎 𝐥𝐨𝐭𝐮𝐥 𝐒𝐮𝐝 𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐨𝐫𝐚̆, 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚 𝐩𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆ 𝟏𝟎 𝐤𝐦 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝟎 𝐒𝐮𝐝. 𝐂𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚̆ 𝐀𝟎 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐈𝐋𝐅𝐎𝐕? Mesajul președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma: „Este vorba despre tronsonul de 10 km pe care acum se poate circula ca-n palmă. A0 va fluidiza traficul între localitățile din Ilfov și București, va debloca actuala centură – DNCB. Pe date oficiale, va asigura legătura pe autostradă între intersecțiile cu DN4, DN5 și DN6 pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0. Pe o analiză concretă din teren, după deschiderea lotului 1 Sud, se va asigura și conexiunea dintre A0 și A2 (Autostrada Soarelui). În total, de astăzi putem circula pe 32,6 km de A0. Practic, cetățenii din localitățile din sudul județului Ilfov – Domnești, Clinceni, Cornetu, Bragadiru, Măgurele, Dărăști, Jilava, 1 Decembrie, Copăceni, Vidra, Berceni, Popești-Leordeni, Glina, Cernica - pot ajunge mult mai rapid în orice alt punct al județului, în Capitală, dar și spre mare, în Constanța, pe autostrada - A0 și A2. Analizăm constant evoluția acestui proiect coordonat de CNAIR. Este vital pentru Ilfov și este prioritar să fie integrat Drumurilor Radiale din Ilfov.” #𝐀𝟎 #𝐈𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚̆ #𝐢𝐥𝐟𝐨𝐯𝐬𝐮𝐧𝐭𝐬𝐢𝐞𝐮
Posted by Consiliul Judetean Ilfov on Wednesday, July 31, 2024
Live A0De săptămâna viitoare se va circula și pe ultimii 10 Km ai lotului 1 al A0 Sud! Aproape două treimi din A0 Sud vor avea astfel asigurată conexiunea cu A2 (Autostrada Soarelui). Practic circulația între intersecția cu DN6 (București - Alexandria) și Constanța se va putea desfășura doar pe autostradă, pe o lungime de 236 de km. Cei 33,23 de km ai A0 Sud vor mai asigura conexiuni cu DN5 (București-Giurgiu) și cu DN4 (București-Oltenița). Constructorul turc desfășoară acum în șantier ultimele activități înaintea recepției la terminarea lucrărilor.
Posted by Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere on Sunday, July 28, 2024
A se citi si:
Lucrarile in zona Cernica incep in noiembrie: Autostrada A0 Bucuresti Nord Lot 4.
Imagini drona noul nod rutier Autostrada Soarelui - Caldararu - Manolache
Drum de legatura Tanganu - Autostrada Soarelui A2 - Cernica
Autostrada de centura - A0. Suplimentari sume despagubiri pentru expropieri pe raza comunei Cernica.
Harta interactiva - Autostrada A0 - Cernica
- Scris de Administrator Administrator
- Categorie: Stiri recente Stiri recente
- Creat: 14 Mai 2021 14 Mai 2021
- Accesări: 3992 3992
Va prezentam imagini de la lucrarile noului nod rutier realizat la intersectia Autostrazii Soarelui (A 2) si viitoarea Autostrada de Centura a Capitalei (A 0) . Pe fundal pot fi vazute imagini ale satului Caldararu (comuna Cernica) si Manolache (comuna Glina).
Mai multe detalii click aici: Hotnews
Lucrarile in zona Cernica incep in noiembrie: Autostrada A0 Bucuresti Nord Lot 4.
In luna noiembrie constructorul UMB va putea începe lucrările în zona lacului Cernica pentru Lotul 4 (Pantelimon – Glina) din Autostrada A0 București Nord, întrucât Acordul de Mediu limitează lucrările în zona lacului pentru perioada noiembrie 2024 – martie 2025, potrivit reprezentanților CNAIR.
Defrișarea pădurii de la Cernica, Caldararu va începe luna viitoare.
Până atunci constructorul lucrează pe primii kilometri ai acestui lot.
În doar patru luni, asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Thenostrade SRL a ajuns la un stadiu fizic de 17,61%. Aceasta în pofida restricționărilor impuse de Acordul de Mediu privind etapele desfășurării lucrărilor.
În momentul de față, constructorul are mobilizați în teren 155 de muncitori și 28 de utilaje.
Sunt în curs de execuție lucrări de armare, cofrare și betonare radiere pilă și elevații culee la pasajul peste CF de la km. 51+077.
De asemenea, se fac relocări/deviere conducte gaze și cabluri telecomunicații.
Lotul 4 (Pantelimon – Glina) are lungimea de 4,47 km.
Durata contractului este de 30 de luni (12 luni proiectare, 18 de luni execuție).
Valoarea totală a contractului este de 312,63 milioane de lei fără TVA, iar finanțarea este efectuată prin Programul Transport.
Sursa: arenaconstruct.ro
A se citi si:
Lucrarile in zona Cernica incep in noiembrie: Autostrada A0 Bucuresti Nord Lot 4.
Imagini drona noul nod rutier Autostrada Soarelui - Caldararu - Manolache
Drum de legatura Tanganu - Autostrada Soarelui A2 - Cernica
Autostrada de centura - A0. Suplimentari sume despagubiri pentru expropieri pe raza comunei Cernica.
Harta interactiva - Autostrada A0 - Cernica
Autostrada de centura - A0. Suplimentari sume despagubiri pentru expropieri pe raza comunei Cernica.
- Scris de Administrator Administrator
- Categorie: Stiri recente Stiri recente
- Creat: 25 Noiembrie 2022 25 Noiembrie 2022
- Accesări: 2034 2034
ACTUALIZARE 20-03-2023 - Propunere pentru noi expropieri pe raza localitatilor Cernica, Glina, Pantelimon - Lista suprafetelor, proprietarilor si valoarea despagubilor in Anexa mai jos (click buton rosu - Descarcare)
Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Autostrada de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770, Lot 4: km 47+600 – km 52+070”
Astăzi, 17 martie 2023, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a următorului proiect de act normativ:
Hotărâre a Guvernului privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Autostrada de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770, Lot 4: km 47+600 – km 52+070”
Scurtă descriere
Prin prezentul act normativ se propune aprobarea:
- amplasamentului suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes ,,Autostrada de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770, Lot 4: km 47+600 – km 52+070”, conform variantei finale a Proiectului Tehnic de Execuție, prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre;
- listei proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localităților Pantelimon, Cernica și Glina din județul Ilfov, așa cum rezultă din evidențele unităților administrativ – teritoriale, precum și a sumelor individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor în valoare de 171,54 mii lei, pentru un număr de 429 imobile în suprafață totală de 293.530 mp, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre;
- listei imobilelor proprietate publică a statului situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică ,,Autostrada de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770, Lot 4: km 47+600 – km 52+070”, prevăzută în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre;
4) listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică ,,Autostrada de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770, Lot 4: km 47+600 – km 52+070”, prevăzută în anexa nr. 4 la prezenta hotărâre.
Suma de 42.171,54 mii lei se alocă de bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022, la capitolul 84.01 "Transporturi", subcapitolul 03 "Transport Rutier", titlul 58 "Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020", articolul 58.03 - "Programe din Fondul de Coeziune - FC".
,,Autostrada de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770, Lot 4: km 47+600 – km 52+070”
STIRE INITIALA - 25-11-2022:
Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea pe anul 2022 a sumei prevăzute ca justă despăgubire prin Hotărârea Guvernului nr. 354/2020 privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada de Centură București, sector Centură Sud km 52+770 - km 100+900”, pe raza localităților Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni, Ciorogârla și din județul Ilfov, precum și modificarea și completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 354/2020.
Pe 22 noiembrie 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţa deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ:
Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea pe anul 2022 a sumei prevăzute ca justă despăgubire prin Hotărârea Guvernului nr. 354/2020 privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada de Centură București, sector Centură Sud km 52+770 - km 100+900”, pe raza localităților Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni, Ciorogârla și din județul Ilfov, precum și modificarea și completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 354/2020
Astăzi, 22 noiembrie 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului următorului act normativ:
Hotărâre a Guvernului privind suplimentarea pe anul 2022 a sumei prevăzute ca justă despăgubire prin Hotărârea Guvernului nr. 354/2020 privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada de Centură București, sector Centură Sud km 52+770 - km 100+900”, pe raza localităților Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni, Ciorogârla și din județul Ilfov, precum și modificarea și completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 354/2020
Scurtă descriere
Prin prezentul proiect de act normativ se propune aprobarea unor măsuri, în scopul actualizării situației imobilelor care au fost afectate de realizarea lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada de centură București, sector Centura Sud km 52+770-km 100+900” raza localităților Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni și Ciorogârla din județul Ilfov.
După realizarea documentațiilor cadastrale individuale, pentru un număr de 431 de imobile cuprinse în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 354/2020 privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada de Centură București, sector Centură Sud km 52+770 - km 100+900”, pe raza localităților Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni, Ciorogârla și din județul Ilfov, cu modificările ulterioare, au rezultat diferențe ale suprafețelor cuprinse în Anexa nr. 2 la Hotărârea antemenționată față de suprafețele rezultate din măsurătorile cadastrale și diferențe de categorie de folosință, poziționare intravilan/extravilan. Totodată, pentru unele dintre cele 431 de imobile au rezultat și modificări ale numelui și/sau proprietarilor, în sensul identificării unora dintre aceștia care inițial, în baza informațiilor oferite de către unitățile administrativ – teritoriale, erau neidentificați sau au fost identificați moștenitorii legali ai proprietarilor inițial identificați.
De asemenea, o parte din imobile au fost dezmembrate pe numere cadastrale individuale, rezultând mai multe imobile, urmând a avea mai multe poziții, iar alte imobile au suportat modificări de ordin tehnic, motiv pentru care este necesar a fi eliminate din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 354/2020 cu modificările ulterioare.
Prin prezentul proiect de act normativ se propune aprobarea:
- suplimentării sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 354/2020 privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada de centură București, sector Centura Sud km 52 + 770 - km 100 + 900", pe raza localităților Glina, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni și Ciorogârla din județul Ilfov, cu suma totală de 44.819,47 mii lei.
- modificării și completării anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 354/2020, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:
- pozițiile nr. crt. 101, 102, 104-108, 110-113, 116, 118-122, 124, 127-134, 136, 137, 141, 143, -146, 149-152, 154, 155, 160, 167, 170, 173, 177, 180, 183, 185-194, 196-199, 202-204, 208, 241, 243, 244, 261, 263, 264, 266, 268, 270-275, 280-293, 295-302, 304-306, 308-313, 317, 322, 323, 325-329, 331-333, 335-339, 341-347, 350-355, 358-381, 384-387, 390, 391, 394, 399, 403, 405-421, 423, 424, 426, 428, 430, 437, 438, 471-473, 476, 485, 488, 501, 503, 512, 525, 535, 538, 552, 559, 560, 565, 566, 580, 608, 622, 633, 651, 654-656, 659, 660, 668-673, 702, 705, 706, 709-712, 726, 727, 729, 731, 778, 783, 858, 860, 862-867, 869-893, 895, 897-899, 901-907, 912-926, 928-948, 953-972, 979-990, 992-1014, 1016-1021, 1025, 1034-1036, 1042, 1043, 1048, 1051, 1070, 1073, 1074, 1082, 1094, 1112, 1113, 1115-1120, 1122, 1125-1127, 1154, 1156, 1170, 1175-1177, 1190, 1204-1206, 1214, 1215, 1217-1225, 1231, se modifică în sensul actualizării, în condițiile legii, a elementelor de identificare ale imobilelor, a titularilor de drepturi reale și a sumelor individuale aferente despăgubirilor, în conformitate cu anexa la prezenta hotărâre.
- după poziția nr. crt. 152 se introduce o nouă poziție, respectiv poziția nr. crt. 152¹, după poziția nr. crt. 167 se introduce o nouă poziție, respectiv poziția nr. crt. 167¹, după poziția nr. crt. 183 se introduce o nouă poziție, respectiv poziția nr. crt. 183¹, după poziția nr. crt. 535 se introduc două noi poziții, respectiv nr. crt. 535¹ şi 535², după poziția nr. crt. 622 se introduce o nouă poziție, respectiv poziția nr. crt. 622¹, rezultate în urma dezmembrării și care fac parte din coridorul de expropriere situat pe amplasamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 354/2020, cu modificările ulterioare.
- se elimină pozițiile de la nr. crt. 135 și 303, deoarece, ca urmare a finalizării înregistrării sistematice la nivelul unității administrativ-teritoriale și a realizării documentațiilor cadastrale de dezmembrare a suprafețelor afectate de coridorul de expropriere, s-a constatat că aceste suprafețe sunt deja incluse la alte poziții din Anexa nr. 2.
Suma totală de 44.819,47 mii lei, aferentă despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2022, nr. 317/2021, cu modificările și completările ulterioare, la capitolul 84.01 “Transporturi”, subcapitolul 03 “Transport rutier”, titlul 58 “Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articolul 58.03 - "Programe din Fondul de Coeziune - FC".
Documentaţia aferentă proiectului de act normativ include:
Pentru descarcare fisier excel cu lista proprietarilor si sumelor click anexa: Anexa1 sau butonul rosu - descarcare de mai jos:
"Autostrada de centură București, sector Centura Sud km 52 + 770 - km 100 + 900"", precum si pe raza localitatilor Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni și Ciorogârla din județul Ilfov.
Documentaţia poate fi consultată:
- pe pagina de internet a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul anunțului referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la prezentul proiect de act normativ
- în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
- proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Ministerului Transporturilor – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.
Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune, prin una din următoarele modalități, până la data de 05.12.2022:
□ prin formularul online E-consultare disponibil mai jos
□ ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
□ prin poştă, pe adresa Ministerul Transporturilor și Infrastructurii– Direcţia Comunicare și Dialog Social – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti;
□ prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29
□ la sediul Ministerului Transporturilor și infrastructurii, la Registratura - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G, în cadrul programului de lucru Luni-Joi - 08.00 - 16.30; Vineri - 08.00-14.00
Materialele transmise vor purta menţiunea "Propuneri privind . . . . . . . . . . (denumirea proiectului de act normativ)"
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la linkul Registru propuneri (mt.ro)
Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris.
ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ
Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 05.12.2022
Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0751.192.431, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. persoană de contact: Adrian Olteanu
Documente conexe
Prezentat în
Sedinta Data
- Scris de Administrator Administrator
- Categorie: Stiri recente Stiri recente
- Creat: 14 Mai 2021 14 Mai 2021
- Accesări: 3992 3992
Va prezentam imagini de la lucrarile noului nod rutier realizat la intersectia Autostrazii Soarelui (A 2) si viitoarea Autostrada de Centura a Capitalei (A 0) . Pe fundal pot fi vazute imagini ale satului Caldararu (comuna Cernica) si Manolache (comuna Glina).
Mai multe detalii click aici: Hotnews
A se citi si:
Abonare pentru a fi notificat cu privire la comentariile noi
Raportati
Comentariile mele