Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Comunicat al unor cetateni ai satului Tanganu:

In acest weekend are loc o sedinta a Consiliului Local Cernica, ocazie cu care vom prezenta si o lista cu problemele ridicate de cetatenii satului Tanganu.  Rugam ca fiecare din dvs. sa faca propuneri, astfel incat sa inaintam Primariei o lista cat mai completa a acestora.  Printre propunerile noastre se afla :

"In numele unor numerosi cetateni ai satului Tanganu, supunem atentiei dvs. cateva din doleantele noastre intru mai buna si pasnica convietui Save re a tuturor satenilor :

 

1. Montarea unor camere de inregistrare pe Sos. Burebista, astfel incat sa prevenim furturile si spargerea magazinelor satesti si a locuintelor individuale. Doar in ultimile 10 zile, s-au spart doua magazine aflate in Tanganu pe Sos. Burebista. Solicitam ca aceste camere sa fie monitorizate in permanenta, mai ales noaptea, cand au loc cele mai multe fenomene infractionale. Atragem atentia in mod deosebit asupra necesitatii monitorizarii video a zonei aflate la intrarea in Tanganu dinspre Fundeni, unde « salasluiesc » noaptea masini care se pare ca au ca scop « monitorizarea » zonei in vederea comiterii de fenomene infractionale.

2. Solicitam existenta unor patrule de noapte care sa asigure o paza si o protectie suplimentara a satului. Acestea sa fie dotate, printre altele, cu autoturism si un telefon mobil cu numar public, astfel incat cetatenii sa poata anunta imediat eventualele fenomene sau incercari infractionale. Solicitam Politiei mai multa vigilenta si o atitudine mult mai sobra in fata potentialilor infractori.

3. Montarea unor indicatoare de limitare a vitezei in la intrarea in Tanganu dinspre Funden (deci pe str Burebista) si pana la intersectia cu drumul garii, monitorizarea depasirilor de viteza prin instalarea camerelor video asa cum am solicitat la pct . 1, si sanctionarea contravenientilor. Reamintim, ca mai ales noaptea, viteza de circulatie prin zona amintita nu coboara niciodata sub 120 km/h, cu toate riscurile decurse din aceasta.

4. Solicitam montarea unei ghene de gunoi In Tanganu, pe Sos. Burebista, in zona campului liber dintre casa aflata la nr. 141 si spalatoria auto, unde, numerosi cetateni arunca gunoiul menajer pe aceasta portiune, in total dispret fata de mediul ambiant si vecini. Astfel au aparut adevarati munti de gunoaie, inclusiv animale moarte ; inutil sa evocam mirosul existent in zona. De asemenea, solicitam, tragerea la raspundere a cetatenilor care arunca gunoiul in zona."

1-feb-2016

Comentarii   
Vasile Bolboja
0 # Excelent, la obiectVasile Bolboja 01-02-2016 19:08
Ca un tanganean care are o contribuitie modesta la existenta acestui portal comunal, total independent, cu audienta nationala !, sunt incantat de propunerile, foarte clare si concrete pentru ceea ce trebuie sa faca Primaria comunei Cernica pentru Tanganu. Multumirile mele de vechi tanganean pentru claritatea si realismul celor propuse.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
admin-Vox Cernica
0 # Opinieadmin-Vox Cernica 01-02-2016 20:01
1. Idea este buna, dar ca de obicei practica ne omoara. Ar fi bine de intrebat consiliul local si care este eficacitatea camerelor deja amplasate in celelalte sate ale comunei Cernica. Unii dintre cetatenii din Caldararu, "pradati/calcat i"de hoti nu au rezolvat nimic chiar cu filmarile celor care sareau gardul. A se citi si:
www.voxcernica.ro/stiri/361-alerta-maxima-in-caldararu-cernica-furturi-fara-numar.html. si
www.voxcernica.ro/stiri/251-camere-de-supraveghere-video-ip-in-comuna-cernica.html

2. Ideea unei "militii" satesti/comunal e a mai fost deja avansata, chiar pe acest site. Din pacate, nu cred ca vor exista voluntari adevarati dintre cetateni si care sa faca acest lucru benevol. Au mai fost incercari cu oameni platiti sa faca acest lucru, dar din "surse" (ca tot e la moda) oamenii nu erau multumiti ca s-au pus lupii paznici la stana. Dar cine stie...poate ne inselam si vom vedea o explozie a patriotismului strict local.

4. Acest serviciu costa si ca de obicei pentru lucruri de genul asta e greu de gasit banii necesari. Si partea cu tragerea la raspundere... :lol: ...daca ati vedea muntii de gunoaie din padurea Caldararu, digul lacului Cernica etc...ar trebui trasi la raspundere...mu lti cetateni, pescari si turisti anonimi...

Oricum de apreciat initiativa...di n pacate initiativele apar doar cand ajungem ca problemele sa ne sufoce la modul personal, precum gunoiul...si nu punem accent pe masurile de prevenire...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Guest
0 # Muzica la maximGuest 17-08-2016 19:23
buna ziua,

De muzica data la maxim de anumiti vecini, neavand importanta ca este zi sau noapte, nu s-a plans nimeni ?

Exista o implicare a politiei in acest sens ?

Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
oana
+1 # utilitati in Tanganu pt secolul 21oana 24-09-2016 22:03
Buna ziua. Cand va avea si Tanganu utilitati precum apa curenta, canalizare precum Cernica?
Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV