Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

De cateva zile (oare de cate ?) probabil deja ati sesizat un miros pestilential, de buda autentica, atunci cand treceti prin intersectia principala din Cernica, fie ca sunteti pe jos sau in masina. Daca nu ati aflat despre ce este vorba, va spunem noi acum. Este vorba de canalizarea cladirii din "centrul" comunei noastre, realizata inainte de '89, atunci cand era la moda daramarea caselor de pe pamant si inaltarea blocurilor cu 3-4 etaje. A fost singura cladire care a apucat sa fie construita in Cernica in acea epoca si pe care o puteti vedea in fotografia de mai sus. In fata acestei cladiri este asezata si crucea

monument a eroilor din Cernica. Daca nu stiati, apele uzate (la modul elegant) al acestei cladiri se deversau pana acum in canalul care leaga lacul Cernica de Dambovita. Odata cu inceperea lucrarilor statiei de apa a sistemului de apa din Cernica, aceasta legatura a canalizarii a fost intrerupta, iar aceste ape uzate, acum pur si simplu se revarsa pe strada in fata singurului dispensar din Cernica. Dupa cum puteti vedea in fotografii, aceast focar de infectie este preluat pe talpi de simpli trecatori care vor sa intre in dispensar, sau de rotile masinilor ducandu-l pe soselele patriei spre Bucuresti, Balaceanca, sau Caldararu sau cine stie pe mai unde. Am sunat pe unul din consilierii comunei Cernica si a spus ca o sa vorbeasca cu actualul nou viceprimar Vasile Florin pentru a remedia situatia. Se pare ca actuali locatari manifesta o atitudine reticento-refractara in a-si rezolva singuri aceasta situatie, in speranta ca lucrarile la mult asteptatul sistem de canalizare din Cernica, care ar trebui sa ne scoata la propriu din "rahat" vor incepe odata si mai important vor fi si finalizate candva, in acest deceniu. Noi le sugeram sa nu mai astepte ca, autoritatile sa le rezolve aceasta problema si sa puna mana de la mana si sa faca inca o groapa (ce mai conteaza una in plus) unde, pana una alta, spalatul rufelor sa ramana in familie, pentru ca asa ar trebui sa se intample cu toate lucrurile intime si nu sa contribuim la cresterea numarului pacientilor din dispensarele si spitalele supraaglomerate din Romania.

A se citi si: Apa si Canalizare. Comuna Cernica.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV