Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Va prezentam cateva imagini cu lacul Cernica si care spre bucuria "copcarilor" a inghetat bocna. Astazi am avut privilegiul sa ma plimb la propriu in "largul" acestui lac, atat de drag noua celor din comuna Cernica. Este unul din momentele rare si mult asteptate de catre cei care doresc sa faca o plimbare relaxanta pe gheata intr-un peisaj mirific sau sa infrunte

"zbirii" lacului Cernica si sa-si arunce guta in copca in speranta prinderii vreunui salau, asa cum se intampla pe vremuri inainte ca luciul lacului Cernica sa fie concesionat. Despre concesiunea lacului Cernica si "beneficiile" acestei concesiuni o sa vorbim intr-un articol viitor. Oricum pescarilor la copca care deja si-au facut aparitia le recomandam "prudenta" deorece ATV-urile paznicilor circula fara probleme pe gheata groasa dupa cum puteti vedea in imagini. Gheata este perfecta pentru o "miuta" sau pentru un joc de fotbal in toata regula. Imi aduc aminte cum, acum vreo 30 si ceva de ani copii din Cernica si Caldararu faceau concursuri pe saniute , de traversat lacul Cernica (ruta Cernica- Caldararu/Bobulet). Saniutelor li se atasau un "catarg" (bat) si niste "panze"(cearceaf/patura), si datorita vantului se transformau in adevarate "iaht-uri" in miniatura. Nu trebuia decat sa te tii bine de saniuta si in cateva minute erai la celalalt capat al lacului. Sper sa mai pot vedea asa ceva in anii care vin si chiar sa mai particip la un asemenea concurs si la o asemenea distractie. Se pare ca vremea cu multe grade in minus va mai continua pentru cel putin cateva zile, lacul Cernica putand fi traversat in siguranta. Cu toate acestea recomandam atentie sporita si nu va aventurati daca nu stiti la ce riscuri va expuneti.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV