apa
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Articol in curs de actualizare

iulie 19, 2012 - Vă transmitem un comunicat de presă primit de la Operatorul Regional Apă-Canal Ilfov S.A., ca urmare a semnării contractului de executie unor lucrari pentru localitatea Cernica. Contractul de executie lucrari face parte din proiectul european de investiţii: "Reabilitarea şi Modernizarea Sistemului de Alimentare cu Apă şi de Canalizare în judeţul Ilfov", proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU.

 Iunie 21, 2012 - Continuam relatarile cu privire la stadiul sistemului de apa si canalizare din comuna Cernica. In satul Caldararu, pe mai multe strazi principale, au inceput sapaturile necesare conductei de apa. Este vorba de lucrari privind doar alimentarea cu apa si nu si pentru canalizare. Momentan va prezentam un interviu cu primarul Gelu Apostol si fostul viceprimar al comunei Cernica Nica Marian, realizat dupa filmarea unui spectacol la caminul cultural Balaceanca in decembrie 2011 precum si imagini privind inceperea sapaturilor in Caldararu de pe strada Unirii de acum cateva zile. D-l primar ne-a invitat anul trecut, sa vedem statia de apa construita intre Posta si Balaceanca si de asemenea ne-a mai spus cate ceva despre biserica nou construita in Posta precum si cateva planuri de viitor privind zona de langa aceasta biserica. De asemenea va mai prezentam si cateva fotografii cu aceste lucrari precum si cu cateva pancarte cu anumite detalii privind aceste lucrari. Din pacate, inca nu putem sa va descriem "in detaliu" "situatia de ansamblu" a acestor lucrari la nivel de comuna si din fiecare sat. Deocamdata va putem spune ca

comunicat-apa-canal-ilfov-s.a. semnare contract executie lucrari cernica

avem promisiunea consilierului Nica Marian ca va fi disponibil pentru un interviu in care ne va relata pe larg situatia la zi a acestor lucrari precum si alte detalii privind finantarea acestor lucrari. Estimam ca in doua saptamani veti putea viziona si Dvs acest interviu si speram sa il transmitem in direct la o ora accesibila pentru cat mai multi din vizitatorii nostrii. Problema pe care si-o pun locuitorii si pentru care sunt nedumeriti este faptul ca este vorba doar de alimentare cu apa. Despre sistemul de canalizare informtiile care "circula" sunt confuze si inca nu stim prea multe detalii dar speram sa le aflam in cursul interviului mentionat mai sus. Din pancartele din fotografiile prezentate nu putem sa ne dam seama nici cand vor incepe aceste lucrari de canalizare si nici cand vor fi finalizate si din pacate pe site-ul primariei (click aici si aici) nu exista nici un fel de detalii. Din informatiile pe care le avem pana acum am aflat ca racordarea la reteaua de alimentare cu apa in Caldararu (si probabil si in celelalte sate) va costa in jur de 1,000 RON plus alte costuri suplimentare pentru sistemul de alimentare de la gard in gospodaria beneficiara plus binenteles costul propriu zis al apei (in jur de 6 RON mc). Intrebati ce parere au despre aceste lucari, satenii din Caldararu au raspuns intr-un mod variat. Unii se bucurau ca vor avea apa curenta, fara sa-si puna problema ce vor face cu apele uzate. Altii nu prea se bucurau pentru ca tocmai ce investisera sume intre 4.000 si 10.000 de RON in propriile puturi de apa. Alti erau indiferenti pentru ca nu apa era problema lor principala descurcandu-se cu fantanile traditionale din curte. Altii se intrebau totusi de ce nu se face acum si canalizarea, pentru ca vor trebui sa suporte pentru a treia oara spargerea asfaltului si problemele legate de traficul ingreunat precum si de mormanele de pamant de pe strada rezultate in urma acestor lucrari. Mai ales ca cel mai probabil pentru lucrarile de canalizare soseaua va fi sparta pe mijloc si nu pe cele doua laterale (pe una se afla deja conducta de gaze iar pe cealalta parte conducta de apa). Raspunsul la aceasta intrebare se pare ca este legat de posibilitatile de finantare pe care le-a avut si le are in continuare primaria Cernica in cadrul unor prgrame de finantare din fonduri europene . Teoretic si practic si logic in primul rand ar fi trebuit sa se faca canalizarea, dupa aceea sau in paralel apa si gazele si la sfarsit ar fi trebuit sa se toarne asfaltul. Dar cum comuna Cernica nu se afla in Germania, cred ca pana la urma trebuie sa ne multumim ca pana in anul 2020 vom avea si canalizare si sa ne reducem pretentiile exagerate. Asta este parerea mea si sper sa mi-o infirme d-l Nica sau d-l Apostol la momentul interviului si care speram ca va avea loc cat mai curand.

apa si canalizare cernica caldararu

apa canalizare cernica caldararu balaceanca posta tanganu

Noiembrie 28, 2011 - Va prezentam doua fotografii luate in satul Caldararu, Doi dintre topografi mi-au spus ca fac masuratorile necesare in vederea proiectarii lucrarilor de apa si canalizare in Caldararu, Cernica. Deocamdata stim ca, in anul 2010 a fost lansata o licitatie pentru Proiectare si executie "Retea de apa, canalizare, modernizare drum /Comuna Cernica judet Ilfov (click aici)Acest proiect se deruleaza in cadrul programului de finantare PNDR, masura 322 pentru retea apa, canalizare, modernizare drum, si festival cu specific local (?!) . Conform stadiului derularii proiectelor  finantate din fonduri europene (click aici) la nivelul judetului Ilfov, acest contract in valoare de 2.5 mil.euro se pare ca a fost atribuit inca din 2009. Lucrarile principale care ar trebui executate sunt urmatoarele:

- Lucrari de constructii de conducte de apa si de canalizare a apelor reziduale la mare distanta (Rev.2)

- Lucrari de constructii de drumuri (Rev.2)
- Lucrari de constructii de statii de epurare (Rev.2)
- Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice (Rev.2)

Nu stim daca de ce acesta licitatie a mai avut loc inca o data in 2010 (oricum din documentatia de atribuire se pare ca e vorba doar de Cernica si nu si de satele componente) si nu stim de ce de-abia la sfarsitul anului 2011 de-abia se fac primele masuratori in vederea proiectarii. Putem intelege complexitatea derularii si gestionarii unui asemenea proiect, deocamdata nu intelegem ce se doreste prin contractarea unui "festival cu specific local" dar pe masura ce o sa avem mai multe date  o sa revenim cu detalii despre stadiul implementarii proiectului de apa si canalizare in comuna Cernica si in satele componente Caldararu, Balaceanca, Posta si Tanganu.

apa si canalizare cernica caldararu

Personal si la modul subiectiv ma bucur ca lucrurile in acest domeniu se misca si nu pot decat sa sper ca (am dreptul la propria utopie) lucrarile de constructie propriu-zise vor fi incepute cat mai repede (de finalizare nu e cazul) pentru a scoate satele comunei Cernica din evul mediu si de "preferinta" inainte de alegerile din primavara sau toamna 2012 iar apa sa vina o data cu canalizarea. Nevoile sunt mai degraba pentru canalizare decat pentru apa. 99.99% din gospodarii au deja un put. Unele surse mentionau ca pentru Caldararu este vorba doar despre apa si nu si canalizare. Speram ca acest zvon sa fie doar un zvon si sa nu fim nevoiti sa asistam la doua lucrari separate care sa faca harcea-parcea ce a mai ramas din asfaltul taiat pentru santurile pentru conducta de gaze. Apropo de acest asfalt, in Caldararu, nu s-a deranjat nimeni sa il refaca pe traseul acestor conducte. A se vedea si Gaze in CaldararuAcolo unde acest asfalt s-a taiat, latimea soselei s-a micsorat cu aproximativ 0.25-0.75 m iar in locul asfaltului acum cresc diverse buruieni precum pirul, palamida, volbura etc. Gazonul e mai scump si are alte intrebuintari. Sateni au fost nevoiti sa-si reamenajeze singuri aceste portiuni in dreptul caselor lor. De asemenea sper ca suma de 2.5 milioane euro va fi suficienta pentru finalizare si ca nu vor mai fi intarzieri asa cum a fost cazul reconstructiei podului de la Balaceanca sau cazul lucrarilor de introducere a gazelor in Caldararu promise in 2010 dar care au sosit pe teava in toamna 2011.

 

Comentarii   
Guest
+2 # canal apa si comisioane mai bine spusGuest 30-03-2013 11:52
ati vazut cum se executa lucrarile de apa si canal in cernica?nu se respecta nici un proiect,nu se compacteaza lucrearea,nu se pune strat suficient de nisip sut teava se lasa pamantul pe carosabil nu mai spun de gropi lasate in urma,la peste 100 de locuitori nu vor sa-i racordeze la apa si canal probabil nu la ma-i ramane asa multi bani de furat prin comisioane.....
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV