Tipărire
Categorie: Stiri recente Stiri recente
Accesări: 4048 4048
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

A venit toamna calendaristică. A venit si toamna fotbalistică în urbea noastră. Echipa reprezentativă  a comunei noastre, ASC Progresul Cernica,  a fost înscrisă în Liga a IV din judeţul  Ilfov.  Aşa că ne vom confrunta – fotbalistic – cu conjudeţenele noastre înscrise în competiţia numărul 1 a judeţului. Deja s-au consumat două etape:

Moara Vlăsiei                -  ASC Progresul Cernica    1-3

ASC Progresul Cernica -  Dărăşti                             4-0

Debutul a fost perfect: două victorii în două meciuri disputate. Am fost prezent la primul meci disputat acasă: cel cu  echipa din Dărăşti. Meciul s-a desfăşurat pe

noul teren din satul Cernica cu o dotare de de excepţie: gazon şi utilităţi de nivel de liga I-a! Gazonul a fost mult superior celui de pe Naţional Arena. În nici un caz lui Ghinea sau Stanca nu li s-au afundat “sculele” (picioarele) în gazon ca lui “Dodel” Tănase în meciul cu Franţa, imagine atât de mult mediatizată! După o primă repriză modestă, echipa antrenată de cunoscutul fost jucător al Sportului Studenţesc, Gabi Răduţă, s-a dezlănţuit în partea  a doua a întâlnirii când a practicat un fotbal modern, spectaculos şi eficace. A ratat, vorba unui spectator “cât pentru un tur de campionat”. Totuşi să reproducem şi “zisele” unui alt spectator: “Câte trebuia, dom’le, să le dăm ca să fim multumiţi?!” Într-o zi de septembrie aproape caniculară, în prezenta a peste 100 de spectatori (precizăm că sunt meciuri de liga a II-a – deci fosta divizie B - la care asistă... 50 de spectatori) meciul a fost o sărbătoare aşteptată de iubitorii fotbalului din comuna noastră. Acestea sunt primele informaţii fotbalistice ale sezonului care a debutat în toamna anului 2011. Voi incerca sa prezint in continuare iubitorilor de sport  (şi nu numai...) din comuna noastră  o evolutia "la zi” a activităţii fotbalistice locale. De asemenea, daca vremea si conditiile tehnice vor permite, VoxCernica TV Live va incerca sa transmita in continuare in direct de pe stadioanele din Comuna Cernica, meciurile sezonului de toamna - 2011.