Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sambata 8 Mai 2010, un grup de localnici si simpatizanti ai comunei Cernica a inceput organizarea itinerarilor pentru viitoarele excursii tematice in zona Cernica. Cu ajutorul acestor excursii se doreste popularizarea in randul locuitorilor comunei Cernica (si nu numai) a istoriei locale, promovarea monumentelor si zonelor naturale si istorice, protejarea si prezervarea lor, astfel incat generatiile urmatoare sa se poata bucura de frumusetile naturale ale comunei Cernica si sa-si pastreze urmele identitati si trecutului lor. Primul traseu stabilit a inceput de la intrarea satului Tanganu, in zona ruinelor Manastirii Tanganu (construita de Radu cel Frumos), cu traversarea autostrazii in zona "Gura lui Gaman", cu iesire pe langa Cabana Padurarului, cu stationare la Putul de Piatra si Crucea Padurarului si iesire din padure pe langa Casa Padurarului.

 
 

Traseul de aproximativ 10 km a fost continuat cu destinatia: malul vestic al lacului Cernica, pe promontoriul natural al lacului, declarat site arheologic cu ocazia descoperirilor facute langa satul Caldararu si anume: Necropola Neolitica de la Cernica (una dintre cele mai importante necropole neolitice din sud-estul Europei si cea mai mare din Muntenia, unde au fost descoperite 374 de morminte), satul medieval Maracineni si Manastirea Vorniceasa-Iezerul. O sa revenim cu mai multe detalii despre aceasta drumetie pregatitoare si locurile vizitate si de asemenea o sa va prezentam si o filmare facuta cu aceasta ocazie. Aceste drumetii vor continua, iar la momentul definitivarii traseelor, veti fi invitati sa participati la aceste excursii pe care Voxcernica si utilizatorii sai le vor organiza pentru Dvs. Invitam profesorii de istorie din satele noastre sa contribuie la organizarea acestor excursii astfel incat aceste obiective sa fie cunoscute si de catre copii nostrii, nu numai de specialistii din alte tari. 

Pregatire itinerarii excursii tematice

Comentarii   
Nelu Parvu
0 # Frumoase peisajeNelu Parvu 13-05-2010 13:53
Imi pare rau ca nu am putut veni si eu, spre ca data viitoare sa nu mai lipsesc, pune si tu niste explicatii pentru cateva poze, macar pentru cele doua cruci.


Multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Vasile Bolboja
+1 # \"CRUCEA PĂDURARULUI\"Vasile Bolboja 31-05-2010 10:21
Imaginea il infatiseaza pe d-l Nicu Ciotoran impreuna cu "Crucea Padutarului" aflata in padurea Tanganului in apropierea Putului de Piatra si a fostului minipoligon militar german. Este un "semn" macinat de vremuri, ploi si vanturi care ascunde o tragedie petrecuta cu multi ani in urma cand un padurar a fost ucis de niste, sa zicem... neutru... "hoti de lemne". Ne vom documenta de la aceia care ne pot furniza date despre tragedia peste. care, iata, se asterne uitarea... si o vom prezenta in portalul nostru. Pana si timpul in curgerea lui neintrerupta sterge, discret, urmele si numele celui disarut...
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Guest
0 # Guest 06-06-2010 20:59
inginele ce explicatii vrei ma la poze, cind se vede clar ..excursie la tiganie cu popas la ,ogeacul lui Fane Padurarul,e adevarat ca pentru unii era ceva inedit,dar sa ai o tematica si sa prezinti un album de poze cu toata splendoarea tiganiei Tinganu e enervant,nu stiu de ce Lilian a admis asa ceva speram ca daca deschid acest said de aici din Germania macar de tiganie sa uit dar de...sa nu uit ca drumul meu spre casa trece pe acolo.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Guest
0 # Guest 06-06-2010 21:13
si de ce iti pare ma rau ca nu ai fost,si tu si Dan va ati fofilat si va ti facut ca ploua,si ati lasat oamenii aia batrini sa dea cu pasul credeai ca vor ajunge la Bombe sau Putul de piatra ? nici vorba li se uscau beregatile ,asa ca gindul lor era tot la o berica,ma rog e totusi imbucurator ca dialogurile pe teme istorice de a lungul iernii de la crisma lui ocan din Tinganu sau materializat intru citva :D salut alle Leute!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Administrator
0 # Putintica rabdare...Administrator 07-06-2010 01:14
Fotografiile le-am facut chiar eu. Ca ruinele sau cel putin locatia Manastirii Radu cel Frumos se afla langa o mare groapa de gunoi, este un mare adevar. Ca Cernica nu e nici Parisul si nici Berlinul si acesta e un adevar. Ca "batraneii& #34; din poveste au facut o "plImbarica " de aproape 8 km si chiar mai mult fara sa bea berica (doar la sfarsit) asta e chiar o performanta. Ba chiar au ajuns si la Bombe si la Putul de piatra. Excursia a fost doar una pregatitoare. Si vor urma si altele de acest gen. Cand vor fi "mapate" ; obiectivele care merita sa fie vizitate,iar documentarea va fi finalizata, atunci vor putea fi organizate excursiile cu "excursioni sti" fie ei localnici sau nu, iar vizitatorilor portalului li se vor putea furniza si explicatii mai detaliate. Din pacate nu suntem "O.N.T" -ul si nici nu vrem sa fim. In fine, pe langa albumul foto exista si un video pe VoxCernica Channel la rubrica Calatorii si Natura.Orice propunere de traseu sau info in legatura cu obiectivele considerate interesante sunt binevenite.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Vasile Bolboja
0 # Multumiri (si) pentru ... criticiVasile Bolboja 07-06-2010 19:39
"ORICE LUCRU FACUT DE ALTII ESTE FOARTE USOR DE REALIZAT// ORICE LUCRU FACUT DE MINE ESTE INCREDIBIL DE GREU DE REALIZAT..." Plecand de la aceste consideratii banale putem spune d-lor Anomimi ca alti... Anomini dar cu parul alb... atat au putut realiza... Sunt de condamnat?! Dar sa tratam neadevarurile.. . evidente... Nu este adevarat ca au participat numai "mosi". Imaginile ne arata pe ... juniorul Paduraru Alexandru, elev clasa a VI, membru al echipei de carate a comunei Cernica.
Ca au fost prezentate imagini cu ... tigani.... Portalul VOXCERNICA nu si-a propus sa prezinte o fata "cosmetizata" a comunei noastre, ci una reala. Noi facem parte din "ETERNA SI FASCINANTA ROMANIE" si ne-o asumam ca atare. Si ei, tiganii, fac parte din comunitatea noastra... Cat priveste "berica", simpaticii nostri "Anonimi" ne-au dat o idee: ca la urmatoarea excursie sa facem reclama la bere. Noi nu ne amintim sa fi fost filmati si sa fi consumat nevinovata bere in mirificele peisaje pe care le-am strabatut. Cu pasii nostri... Ce poate fi mai veridic decat niste "batranei", plasati in mioriticele peisaje cernicas/tangan ene... consumand ceva... limpede si rece... Ca berea... Cat priveste asertiunea despre "Cabana padurarului" nu ne-am gandit nici o clipa la... conotatii sexuale. Si, pentru ca "Anonimii" nostri critici sunt tineri daca acea locatie ar avea o asemenea destinatie, ce ar fi rau....
Am facut invitatii la concomunalii nostri tineri pentru a participa la modesta noastra excursie. Nume concrete: "Inginelu" (Parvu Nelu), Grigore Florin (Dan Mocanu), Florea Gheorghe (Gigi Tatarascu, pe 8 mai, ziua excursiei, era in drum spre Germania...)
"Batranii" participanti la excursie sunt concomunali cu o bogata activitate "obsteasca".
Lilian Iordache impreuna cu renumitul muzician (si nu numai) Walter Dionisie (cel care a realizat superbele imagini) sunt doi dintre cei mai importanti realizatori ai splendidelor spectacole generate de "Cupa Cernica" intre anii 2002/2004, Ion Sava a fost presedinte al clubului Metalul Bucuresti intre anii 1981-1991 care, deasemena, a organizat competitii de anvergura nationala, Preda Dumitru a fost un lider sindical de nivel national, care deasemena a organizat numeroase competitii social-cultural e de nivel national, iar pentru Nicolae Ciotoran din Balaceanca istoria comnunei noastre este ca o poveste spusa nepotilor nostri... Si sangele apa nu se face. Toti acestia au ramas cu mentalitatea de a face ceva pentru OAMENI pentru comuna noastra. Cu modestele lor posibilitati. Unde sunt "AI NOSTRI TINERI" pe care ii invoca simpaticii nostri ANONIMI? In fata unor calculatoare, sporind cifra de afaceri a "buticarilor"?! .
Multumim d-lor ANONIMI pentru observatiile lor. Inseamna ca ne urmaresc, ca ne... apreciaza si, pe undeva, sunt invidiosi ca niste "batranei" se incumeta sa faca excursii... tematice. Noi "batranei" ii asteptam langa noi. Multumim pentru atentie.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Guest
0 # Guest 07-06-2010 23:19
Hai ma ca v-am iritat un pic nu asta era scopul ci faptul ca ati insistat prea mult pe tiganie .asa ca daca cineva vede pozele si nu stie tematica crede ca e o scena despre Bercea Mondialul...pa. ..fara invidie.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV