Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
 

In articolele "Autoturisme, vitezomani si... stalpii de beton" si "Piloti de formula 1 in Calarasi", am dorit sa tragem un semnal de alarma asupra vitezei cu care se intra din judetul Calarasi in judetul Ilfov. Concret: soseaua judeteana Bucuresti-Oltenita- via Cernica - are doua segmente distincte: foarte buna pana la granita judetului (Tanganu-Fundeni), deplorabila inspre Oltenita. In drumul lor catre Bucuresti calarasenii profita de soseaua buna din dreptul satului Tanganu  si se avanta cu viteze incredibile catre Capitala.

. Cum este posibil ca pe lungimea unui km cu atatea pericole de accidente, altminteri foarte cunoscute de vitezomanii nostri, sa nu fie luate in considerare? Aceasta ignoranta, noi ii spunem inumana, s-a soldat cu un accident cutremurator: un baietel de 8 ani, la intretaierea soselei judetene cu strada 1 Decembrie 1918 a fost literalmente spulberat. Nu exista semne de circulatie limitative de viteza, nu exista semne de atentionare asupra pericolelor de accidente, nu exista politisti care sa-i temporizeze, amendandu-i drastic, pe vitezomani. Si, noi, am prezentat toate acestea in interventiile anterioare. Dar "Ursul trece, cainii latra". Adica noi cei care va prezentam adevarul... Si intrebam cate victime omenesti trebuie, Doamne fereste!, sa se intample  pentru ca Primaria in colaborare cu Poltitia rutiera sa ia masurile (minime!) legale necesare pentru a curma asemenea, sa nu ne ferim de duritatea cuvintelor, maceluri pe soselele In primul km de sosea din Tanganu sunt 5 puncte de interferenta cu drumurile locale. Sa le enumeram: in primii 200 m din stanga au intrare in soseaua principala trei strazi: Marin Preda, C-tin Brancoveanu si Ferdinand I. La circa 750 m exista un punct de confluienta important cu strada 1 Decembrie 1918. Acolo este capatul de linie al traseului RATB (459) si punctul de stationare al liniei de maxi-taxi cu acelasi numar. Peste alti 200 m este cea mai importanta intersectie din satul Tanganu "La Bibica" unde soseaua principala se intersecteaza cu strazile Vlad Tepes (stanga) si C-tin Brancusi (dreapta).  Acolo s-au intamplat cele mai multe accidente din raza satului Tanganu.


Epilogul este trist. Soferul care a produs accidentul a intrat in coma si peste cateva zile a plecat in lumea "de dincolo" pe urmele nefericitului copil. Si ca tragedia sa fie totala in urma cu o luna sotia si copilul sau pierisera intr-un accident rutier... Soferul avea doar 26 de ani.  Patru vieti tinere  au fost sacrificate pe altarul asasinului vremurilor noastre "zeul-automobil" cel care face mai multe victime decat razboaiele lumii. Care nici ele nu sunt putine...

Comentarii   
Guest
+3 # politia si primaria din comuna ar trebui sa ia masGuest 27-11-2009 21:49
e adevarat eu sunt din tanganu iar micutul de 8 anisori era nepotelul meu. o asemenea tragedie nu se mai poate repeta, remarc faptul k soferul kre a produs accidentul este vinovat dar nu e adevarat k a decedat si nici sotia sau copilul sau,in schimb soferul care se face vinovat si se judeca la aceasta ora cu parintii micutului se plimba bine mersi la volanul masinii fara sa aiba vreo remuscare sau vreo retinere.atat politia cat si primaria ar trebui sa ia masuri .intr-adevar pe aceasta sosea(blestemat a) in fiecare an s-a produs cel putin un accident!!!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
stefytza anna
+2 # toti au uitat ce sa intamplat pe 21 august 2009 dar noi nu putem uita!stefytza anna 24-04-2011 23:32
a trecut atata timp si au uitat cu totii de tragicul accident dar noi familia nu putem uita.binenteles ca nimeni nu a luat nici o masura iar soseaua blestemata e la fel...noua ne este foarte greu sa traim cu amintirea lui alexanru si ne consolam spunand ca dzeu a avut nevoie de un inger si la luat pe el.e dureros sa stim ca nimeni nu ia nici o masura in privinta acelui drum .mai bn zis drumul mortii .daca primaria si politia nu face nimic poate doamne fereste maine o ruda de-al lor va fi ucisa pe acea sosea iar ei vor fi in locul nostru si isi vor plange mortii!!!pacat de aceste sate din comuna cernica pt ca incet incet distrug tot ce au mai frumos si mai de pret aceste sate!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV