Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Dupa eşecul financiar al echipei noastre, ACS Progresul Cernica, din Liga a 3-a (similar, pe timpuri, cu Divizia "C") fotbalul cernicaş a intrat într-o nemeritată uitare...
Dar, iată, că în această primăvară-vară a anului 2015, graţie efortului unor entuziaşti iubitori locali de fotbal, dar şi a dorinţei multora dintre tinerii comunei noastre, au fost înfiinţate două echipe care sunt înscrise în Liga a 4-a a judeţului Ilfov ! Acestea sunt: ACS Fulgerul Cernica şi ACS Victoria Tânganu. Ambele au preluat numele unor tradiţionale echipe locale care, în timpuri nu prea îndepărtate, au făcut istorie....
Acestea au statut de echipe amatoare ceea ce limitează considerabil cheltuielile complexe solicitate de o echipă de nivel superior, adică din Liga a 3-a !
Ambele echipe au fost înscrise, aşa cum am spus mai sus, în Liga a 4-a ilfoveană, seria 2-a. În fiecare serie participă câte 13 echipe. S-a stabilit şi programul turului care a debutat duminică, 6 septembrie 2015.
Şi, surpriză 1 Chiar în prima etapă a fost programat, derbiul, de mare ambiţie locală, între echipele tocmai încrise în noua ediţie. Adică ACS Victoria Tânganu contra ACS Fulgerul Cernica în organizarea primei echipe.
Şi astfel în ziua de 6 septembrie 2015 pe terenul din Tânganu, ca de obicei, în faţa unei numeroase asistente s-a desfăşurat acest derbi local de tradiţie. Meciul a fost spectaculos, foarte disputat, dominat de echipa din Cernica, cu o exeprienţă superioară (o parte dintre jucători sai au evoluat la defuncta echipa de liga a 3-a) dar victoria a fost cu 1-0 de partea celor de la ACS Victoria Tânganu. D-ale fotbalului !
Antrenorii celor două echipe sunt: prof. Ion Nica la ACS Fulgerul Cernica şi Alexandru Gheorghe la ACS Victoria Tânganu.
Meciul s-a desfăşurat într-un cadru civilizat desigur cu tristetea de rigoare în tabăra celor învinşi nemeritat şi cu exuberanţa din tabăra învingătorilor...
Dar, cel mai important, în comuna noastra a învins fotbalul atât de bogat în tradiţie şi lansarea pe firmamentul fotbalului românesc a unor fotbalişti de valoare.
Vom reveni cu evoluţiile ulterioare ale celor două echipe cărora noi cei de la Voxcernica le urăm succes. Şi le promitem că îi vom urmări cu plăcere şi interes.

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV