In ziua de 23 Aprilie 1960, era tiparita o editie speciala a ziarului "Steagul Rosu", ziar publicat mai intai pentru regiunea Bucuresti, apoi pentru judetul Ilfov iar din 1981 pentru judetul Giurgiu sub egida comitetului regional Bucuresti al P.M.R. si al Sfatului Popular al Regiunii Bucuresti. Fragmentele din aceasta editie le-am gasit in spatele unui tablou al unui consatean din satul Balaceanca, din care am putut vedea ca se vorbeste de infiintarea si inaugurarea Gospodariei Agricole Colective din Balaceanca.

Steagul rosu 1 balaceanca colectivizareSteagul rosu 2 caldararu monografieIn zilele urmatoare am cautat aceasta editie la bibliotecile: Academiei Romane, Universitara, Centrala de Stat, Metropolitana si la inca o biblioteca din Cluj. Din pacate a fost de negasit. In schimb, in aceste cautari am gasit o editie tiparita in data de 12 mai 1960 si care contine un articol cu privire la satul Caldararu si despre o monografie a acestui sat elaborata in anii '30 de un "dascal sarguincios" asa cum il numeste reporterul acestui ziar aflat in vizita la scoala din Caldararu.

Steagul rosu 3 caldararu monografieVa invitam sa cititi si sa vedeti despre ce este vorba in acest articol din acest ziar si de asemenea va invitam sa revedeti Monografia Satului Caldararu in care puteti gasi o multime detalii storice interesante cu privire la acest sat precum si la viata locuitorilor din acele vremuri.

Monografie istorica a satului Caldararu. Invatator Stan Leu. 1936-1944

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV