Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

 Acum ceva vreme, preluam pe portalul VoxCernica articolul "Răsărituri veşnice pentru morţii din Cernica-click aici" scris de D-l Dan Uza George, membru fondator al Asociatiei Astronomice "Astroclubul Borealis" . Acum cateva zile am fost contactat de D-l Dan Uza exprimandu-si dorinta de a-l insoti intr-o vizita la sit-ul arheologic de importanta nationala "Necropola Neolitica de la Cernica, Caldararu". Am raspuns cu placere invitatiei acestuia si in data de 23 Aprilie-2012, l-am insotit la aceasta locatie, care a dus si inca poate duce faima comunei Cernica. Din pacate, acest loc si semnificatia descoperirilor de aici, sunt mai degraba cunoscute de oameni din afara comunei Cernica decat de locuitorii acesteia. Dupa cum stiti, unul din obiectivele portalului nostru este si de a promova tot ceea ce poate contribuii la prezervarea identitatii comunei Cernica si speram

ca acest efort sa fie sustinut in continuare de cat mai multi vizitatori ai portalului. Pe parcursul acestei scurte vizite, i-am povestit pe scurt D-lui Uza ceea ce stiam eu despre, istoria necropolei si de asemenea despre celelelate doua monumente istorice de pe aceasi locatie si anume "Manastirea Iezeru-Vorniceasa" si satul medieval Maracineni descoperite de catre arheologul Gh. Cantacuzino intre 1960 si 1975. Cu aceasta ocazie, am fost placut surprins cand D-l Uza mi-a daruit o carte proaspat scrisa de dansul si anume: "Cercul de Stele-Astronomie, Destin si Nemurire-click aici" si am fost si mai surprins cand am vazut ca aceasta carte avea si o mica dedicatie, si pentru care tin sa-i multumesc si pe acesta cale. Va prezentam aceasta carte  si in galeria foto de mai sus, care contine si un articol legat de necropola de la Cernica precum si multe alte lucruri foarte interesante despre astrii nostrii de zii sau de noapte si pe care ii ignoram din ce in ce mai mult in tumultul vietilor noastre cotidiene. Oare cand ne-am oprit ultima oara pe timpul zilei sau pe timpul noptii pentru a admira stralucirea si "nemurirea" acestora ? Oare cand ne-am bucurat ultima oara  de faptul ca suntem totusi parte a acestui uni(vers) si care este influentat de fiecare gand al nostru ? Oare cand ne-am pus ultima oara intrebarea ca poate totusi, suntem doar "praf de stele" si nu ceea ce credem noi sau altii, ca suntem? Va prezentam de asemenea si cateva secvente filmate cu D-l Dan Uza cu ocazia acestei vizite. Mai multe detalii despre istoria acestui loc puteti gasi in rubrica de Istorie Locala si Biblioteca VoxCernica.

Comentarii   
Harry Minti
0 # Arheoastronomia revine pe usa din fataHarry Minti 27-04-2012 05:24
Felicitari Dan Uza.
Meriti felicitarile, de asemenea si acest sit care a inceput discutia.
Problema este nu numai interesanta dar si de fond.
Si, daca astfel de discutii vor avea ca destin reinvigorarea astronomiei romanesti,
ma alatur, nu ma dau in laturi si promit sa contribui cu toate puterile mele,
pentru ca este de importanta sociala.

Harry
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat | Raportează către un administrator
Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV