Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

scaldat-baraj-stavilar-canal-lac-cernica-dambovita-7
Scaldatul Interzis
Mi-este greu sa comentez aceasta imagine. Dupa cum stiti, Barajul Cernica pe asa zis-ul rau Colentina este in curs de finalizare. Barajul face legatura intre Lacul Cernica si Dambovita permitand reglarea nivelului salbelor de lacuri din amonte. Asteptam cu nerabdare ca acest baraj sa fie finalizat in speranta ca nivelul acestui lac o sa fie cel pe care il stiam odata. De asemenea mai speram ca si calitatea apei din lac sa fie cea care ne permitea odata (in copilarie) sa bagam o trestie in gura si sa sorbim apa cand ne era prea cald, prea sete si prea lene ca sa mai ajungem la o fantana din sat.

Nu va sfatuim sa faceti asa ceva acum, pentru ca daca nu aveti anticorpii necesarii, siguri veti face o mare...dizenterie. Chiar si in aceste conditii, scaldatul in lacul Cernica continua sa fie o atractie pentru unii tineri, chiar daca multi din obisnuitii innotatori au renuntat de mult la niste boli pe propria piele sau una bucata conjunctivita. Barajul Cernica este un loc "faimos" pentru scaldat pentru ca distractia e asigurata de valtoarea si vartejurile produse de apa "scapata" prin baraj in drumul ei spre mare. Mai ales cand apa e data "drumul tare" cum ziceam noi in vremurile bune si cand eventual puteai sa faci si o saritura adevarata de pe pod. Teoretic scaldatul este interzis dar cine ar putea sa-i opreasca pe tinerii curajosi sa incerce o zbenguiala in apa nu tocmai albastrui-verzuie de alta data, in conditiile "incalzirii globale" si in conditiile in care nu sunt locuri amenajate pentru practicarea innotului in lac. Poate cei de la Administratia Lacurilor ? Oricum calitatea apei in acest lac este o problema stiintifico-fantastica care probabil va fi rezolvata in urmatorul secol doua mii, cand noi nu vom mai fi copii. E pacat de acest lac care de fapt tine in viata renumele de "Cernica, zona frumoasa". E pacat ca copii nostrii nu vor intelege niciodata sau nu prea curand, fericirea de a te scalda intr-un lac curat si sigur, aproape de casa. Pana atunci totusi in ritm de suflecata.cata..cata..pana la brau...putem sa spalam in continuare...covoarele la...rau...chiar daca miroase a un pic de contradictie tinand cont de cele de mai s u s .

Adaugă comentariu
Pentru un dialog civilizat, articolele si comentariile care contin expresii vulgare, injurii catre alti utilizatori sau incita la violenta, ura, sunt defaimatoare, ofensatoare, promoveaza produse sau servicii, sau nu au legatura cu subiectul comentat, vor fi sterse. Responsabilitatea pentru articole si comentarii revine autorului acestora.
Campurile de mai jos marcate cu * sunt obligatorii.


Codul de securitate
Refriseaza codul / Introduceti codul in campul de mai jos

Vox Cernica TV